EKO KONOPLJINO OLJE natura M

Slovensko – prekmursko konopljino olje pridelovalca Oliverja Berdena iz Murskih Petrovcev lahko poskrbi za vaše dobro počutje s polnim in blagodejnim okusom, ki vas napolni z energijo.

Opis izdelka

Slovensko – prekmursko konopljino olje pridelovalca Oliverja Berdena iz Murskih Petrovcev lahko poskrbi za vaše dobro počutje s polnim in blagodejnim okusom, ki vas napolni z energijo.

Biološko pridelano, hladno stiskano OLJE IZ SEMEN JEDILNE KONOPLJE vsebuje idealno (3:1) razmerje Omega 6 in 3 esencialnih maščobnih kislin, ki so potrebne za naše zdravje. Vsebuje tudi »super maščobo« GLA (večkrat nenasičena gama-linolenska maščobna kislina), ki pomaga ohranjati hormonsko ravnovesje in lahko blaži kronične kožne bolezni kot so ekcemi, luskavica in akne. Lahko pomaga znižati krvni pritisk in raven holesterola v krvi. Je odličen vir vitamina E (100-150mg/100g) in ima najvišjo vsebnost  mnogonenasičenih maščobnih kislin med rastlinskimi olji.

Za razliko od svoje kontroverzne sorodnice marihuane, konoplja ne vsebuje THC (Tetrahydrocannabinol) in zato tudi nima psihoaktivnih učinkov.

Konoplja pa je tudi dobra za planet – raste malodane povsod, brez potreb po pesticidih ali umetnih gnojilih, kar je koristno tako za prst kot za zrak. S tem jo uvrščamo med najkoristnejše rastline na svetu.

Uporaba:  Olje dodajte solatam, testeninam, krompirju – kamorkoli želite! Da zadostite dnevnemu vnosu maščobnih kislin, vmešajte 2 jedilni žlici v jutranji sok ali smoothie.

Lahko pa ga zaužijete zjutraj jušno žlico in zvečer za več energije in boljše počutje.

Shranjevanje: hladen, temen in suh prostor (omega kisline se uničijo s svetlobo in segrevanjem). Olje je najbolje hraniti v hladilniku in po odprtju porabiti v 6 mesecih.

Posebna svetlobno zaščitna steklenica in sistem polnjenja ščitita to izjemno kvalitetno olje, ki je občutljivo na svetlobo, vročino in oksidacijo.

Konopljino olje krepi vaš imunski sistem, deluje antimikrobno in protivnetno, pomaga pri reguliranju telesne teže, regulira prebavo in metabolizem, znižuje slabi holesterol in regulira krvni pritisk, krepi koncentracijo in spomin, deluje učinkovito na koži..in še bi lahko naštevali.

V “naturi M” hranimo olje in ostale izdelke v primernem prostoru, hladnem in temnem, skrbimo, da je čim bolj sveže.